+လာေရာက္ၾကသူမ်ားအားလုံး ကိုယ္စိတ္ႏွစ္ပါး ရႊင္လန္းခ်မ္းေျမ့ပါေစ

+ရင္းႏွီးခ်စ္ၾကည္စြာျဖင့္

+မင္းစိုးစံ(အေဝးေရာက္ ကရင္ဒုကၡသည္တဦး)

+ရွင္မဟာသီလဝံသ ၏ ကဗ်ာ

+ငါသာငါထက္ မာန္မတက္ႏွင့္

+အထက္ေနမင္း ေလးကြၽန္းခ်ဥ္းလည္း

+မလင္းတိမ္တိုက္ တစ္ကြၽန္းမိုက္၏

+ႏိႈင္းလိုက္သည္သာ ဤအရာကို

+ပညာရွိက သတိရလိ႔မ္။

+(ရွင္မဟာသီလဝံသ)

Thursday, June 17, 2010

အသားကင္ႀကိဳက္တတ္သူမ်ားအတြက္


အသားကင္မ်ားတြင္ အဏုဇီ၀ပိုးမ်ား ပါ၀င္
(ခင္ဆက္ၿငိမ္းခ်မ္း)

အကင္ဆိုင္ မ်ားတြင္ေရာင္းခ် လ်က္ရွိေသာ ဘာဘီက်ဴးမ်ားျဖစ္ၾက သည့္ ၾကက္ဘာဘီက်ဴး၊ ငါးဘာဘီ က်ဴး၊ အမဲသားဘာဘီက်ဴးေတြမွာ E.coil အမ်ားဆံုးပါ၀င္ၿပီး ၀မ္းပ်က္ ၀မ္းေလွ်ာေရာဂါကို ျဖစ္ပြား ေစသည့္ Salmonella အုပ္စုမ်ားလည္း ပါ၀င္ ေနသည္ ကို ေတြ႕ျမင္ရေၾကာင္း အဏုဇီ၀ ပညာရွင္ ေဒါက္တာစိုးစိုးေထြးက ေျပာဆိုသည္။ “ရန္ကုန္တိုင္းအတြင္းက အကင္ဆိုင္ ေတြကိုေလ့လာၾကည့္တဲ့အခါမွာ အကင္ဆိုင္ ေတြမွာေရာင္းခ်ေနၾကတဲ့ ဘာဘီက်ဴးေတြမွာ အဏုဇီ၀ပိုးေတြကို ေတြ႕ရတယ္။ အဲဒါေတြကို စားေသာက္တဲ့သူေတြမွာ အစားအစာေၾကာင့္ ျဖစ္တဲ့ေရာဂါေတြ ၀င္ေရာက္လာတဲ့ အေထာက္ အထားေတြ ေတြ႕ျမင္ရပါတယ္”ဟု အဆိုပါ အဏုဇီ၀ပညာရွင္ ေဒါက္တာစိုးစိုးေထြးက ေျပာသည္။ အဆိုပါဘာဘီက်ဴးမ်ားကို ကိုယ္ ခံအားနည္းေနခ်ိန္တြင္ စားသံုးမိသူမ်ားအေန ျဖင့္ သက္ဆိုင္ရာေရာဂါပိုးမ်ား၏ တိုက္ခိုက္မႈ ဒဏ္ကိုခံရသည့္ သုေတသနျပဳခ်က္မ်ားလည္း ရွိသည္ကို ေတြ႕ရေၾကာင္း၊ အခ်ိဳ႕စားသံုးသူမ်ား မွာ အစားအစာေၾကာင့္ျဖစ္ေသာေရာဂါမ်ား ဒဏ္ကိုခံစားရေၾကာင္း အဆုိပါပညာရွင္က ေျပာသည္။


ဘာဘီက်ဴးအခ်ိဳ႕တြင္ ပါ၀င္ေသာ Pseudonymous ပိုးမ်ားမွာ နာတာရွည္ေရာ ဂါသည္တို႔ အိပ္ရာထဲလဲေနစဥ္၌ ျဖစ္ပြားတတ္ သည့္ ေက်ာႏွင့္တင္ပါးဆံုကဲ့သို႔ေနရာမ်ိဳးမ်ားတြင္ အနာမ်ား ျဖစ္ပြားသကဲ့သို႔ အဆိုပါ Pseudonymous ပိုးမ်ားကအနာျဖစ္ေစႏိုင္ေၾကာင္း သိရ သည္။ ဘာဘီက်ဴးမ်ား၌ Shillelagh ပိုးက အမ်ား
ဆံုးျဖစ္ၿပီး ဒုတိယအမ်ားဆံုးမွာ E.coil Salmonella တတိယအမ်ားဆံုးျဖစ္ၿပီးစတုတၳ အမ်ားဆံုးကေတာ့ Pseudonymous ပိုးမ်ား ျဖစ္သည္ဟု အဆိုပါ ပညာရွင္က သူမ၏ စာတမ္းတြင္ထည့္သြင္းခဲ့ေၾကာင္း ေျပာ ဆိုသည္။

ခင္ဆက္ျငိမ္းခ်မ္း

0 comments:

Post a Comment