ၾကက္ဥ စားသံုးျခင္းျဖင့္ စိတ္က် ေရာဂါကို
သက္သာေစႏိုင္
Saturday 31st March 2012
ၾကက္ဥထဲတြင္ ပါဝင္သည့္ ဓါတ္တစ္မ်ိဳးမွာ စိတ္က် ေရာဂါကို သက္သာေစႏိုင္ေၾကာင္း ဂ်ပန္ ႏိုင္ငံရွိ သုေတသန ပညာရွင္မ်ားမွ ေတြ႔ရွိခဲ့ျပီ ျဖစ္သည္။
Kyushu တကၠသိုလ္ ဘဲြရမ်ား ေက်ာင္းမွ ပါေမာကၡ Mitsuhiro Furuse ဦးေဆာင္သည့္ သုေတသန အဖြဲ႔ တစ္ခုမွာ လြန္ခဲ့သည့္ ဗုဒၶဟူး ေန႔က ဂ်ပန္ရွိ Society of Animal Science ကြန္ဖရင့္တြင္ အဆိုပါ သုေတသန ရလာဒ္ကို ထုတ္ျပန္ခဲ့ျခင္း ျဖစ္သည္။ အဆိုပါ သုေတသနကို ပံုမွန္ လႈပ္လႈပ္ရွားရွား ေနတတ္သည့္ ၾကြက္မ်ားထက္ အနည္း
ငယ္ ျငိမ္သက္သည့္ စိတ္က်ေရာဂါ လကၡဏာကို ျပသသည့္ ၾကြက္မ်ားကို ေရြးခ်ယ္ျပီး တစ္လၾကာ ၾကက္ဥအရည္
မ်ား တိုက္ေကၽြးျပီး စမ္းသပ္ခဲ့ျခင္း ျဖစ္ကာ ယခင္ကထက္ ပိုျပီး လႈပ္လႈပ္ရွားရွား ေနထိုင္သည္ကို ေတြ႔ရွိခဲ့ျခင္း
ျဖစ္သည္။
ယင္းစမ္းသပ္ခ်က္ အရ အဆိုပါ ၾကြက္မ်ား အတြင္းတြင္ ၾကက္ဥရည္ ေသာက္ရသည့္ ၾကြက္မ်ားမွာ အျခား ၾကြက္
မ်ားထက္ ၁.၃ ဆ ပိုမိုျပီး ေရကူးႏိုင္ေၾကာင္း ေတြ႔ရွိ ခဲ့ျခင္း ျဖစ္သည္။
ထို႔ ျပင္ tryptophan ေခၚ အမိုင္ႏိုအက္ဆစ္ဓါတ္ တိုးလာသည္ကို ေတြ႔ခဲ့ရျပီး ယင္းဓါတ္မွာ စိတ္က် ေရာဂါကို တိုက္ ဖ်က္ရာတြင္ ကူညီသည့္ ဓါတ္တစ္မ်ိဳးလည္းျဖစ္သည္။
source : NHK News
Copy from http://www.mrtv4.net.mm
0 comments:
Post a Comment