+လာေရာက္ၾကသူမ်ားအားလုံး ကိုယ္စိတ္ႏွစ္ပါး ရႊင္လန္းခ်မ္းေျမ့ပါေစ

+ရင္းႏွီးခ်စ္ၾကည္စြာျဖင့္

+မင္းစိုးစံ(အေဝးေရာက္ ကရင္ဒုကၡသည္တဦး)

+ရွင္မဟာသီလဝံသ ၏ ကဗ်ာ

+ငါသာငါထက္ မာန္မတက္ႏွင့္

+အထက္ေနမင္း ေလးကြၽန္းခ်ဥ္းလည္း

+မလင္းတိမ္တိုက္ တစ္ကြၽန္းမိုက္၏

+ႏိႈင္းလိုက္သည္သာ ဤအရာကို

+ပညာရွိက သတိရလိ႔မ္။

+(ရွင္မဟာသီလဝံသ)

Saturday, October 29, 2011

စပါးအထြက္တိုး ၿပိဳင္ပြဲ

Kengtung Images
This photo of Kengtung is courtesy of TripAdvisor
Source Photo from
http://www.tripadvisor.com/LocationPhotos-g303660-w3-Kengtung.html#18706378

စပါးအထြက္တိုး ၿပိဳင္ပြဲ 

30 Oct, 2011

လယ္ယာ စိုက္ပ်ဳိးေရးႏွင့္ ဆည္ေျမာင္း ၀န္ႀကီးဌာန အေနနဲ႔ လာမယ့္ ေႏြစပါး စိုက္ပ်ဳိးမႈ ရာသီအတြင္း တစ္ဧကကို ပ်မ္းမွ် စပါးတင္း (၂၀၀)အထက္ ထြက္ရွိဖို႔ အတြက္ ဘယ္သူမဆို ယွဥ္ၿပိဳင္ႏုိင္ တယ္လုိ႔ ျမန္မာ့ စိုက္ပ်ဳိးေရး လုပ္ငန္းက သိရပါတယ္။

ဒီလို ယွဥ္ၿပိဳင္ ရာမွာ ၿပိဳင္ပြဲ တစ္ခုကို လယ္ေျမ ၿပိဳင္ဆုိင္မႈ အနည္းဆုံး ဆယ္ဧက တစ္ဆက္တည္း ရွိမွ ပါ၀င္ ယွဥ္ၿပိဳင္ ႏိုင္မွာ ျဖစ္ပါတယ္။

ၿပိဳင္ပြဲ ၀င္ခ်င္သူ ေတြက ေႏြစပါးကို စတင္ စိုက္ပ်ဳိးမယ့္ အခ်ိန္မွာ စိုက္ကြင္း အမွတ္နဲ႔ ေနရာေတြကို အတိအက် စာရင္းစုကာ သက္ဆိုင္ရာ ၿမိဳ႕နယ္ ျမန္မာ့ စုိက္ပ်ဳိးေရး လုပ္ငန္း ႐ုံးခြဲေတြကို ေပးပို႔ရမွာ ျဖစ္ပါတယ္။

ဒီလို ေပးပို႔ၿပီး စိုက္ပ်ဳိးမႈ အဆင့္ဆင့္ ကိုလည္း ေတာင္သူ အေနနဲ႔ မွတ္တမ္း ျပဳစုထားဖို႔ လိုအပ္တာ ျဖစ္ပါတယ္။ သက္ဆိုင္ရာ တာ၀န္ရွိသူေတြ အေနနဲ႔ စစ္ေဆးဖို႔ ကေတာ့ စပါးရိတ္ သိမ္းခ်ိန္ နီးမွသာ သြားေရာက္ စစ္ေဆး ေဆာင္ရြက္မွာ ျဖစ္ပါတယ္။

ၿပိဳင္ပြဲ၀င္ အတြက္ ယွဥ္ၿပိဳင္ရာမွာ စပါး အမ်ဳိးအစားနဲ႔ စိုက္ပ်ဳိးမႈ နည္းစနစ္ ကိုလည္း လြတ္လြတ္ လပ္လပ္ စိုက္ပ်ဳိး ႏုိင္တာ ျဖစ္ပါတယ္။ ဒါ့အျပင္ ေနရာေဒသ သတ္မွတ္မႈနဲ႕ စုေပါင္း ယွဥ္ၿပိဳင္မႈမွာ လည္း လူဦးေရ ကန္႔သတ္ခ်က္ မရွိဘူးလို႔ သိရပါတယ္။ ဒီလို ယွဥ္ၿပိဳင္ၿပီး ဆယ္ဧက စလုံးအတြက္ ပ်မ္းမွ်တင္း (၂၀၀)နဲ႔ အထက္ ထြက္ရွိရမွာ ျဖစ္ပါတယ္။

ဒီလို ထြက္ရွိ လာရင္ေတာ့ သတ္မွတ္ ထားတဲ့ တင္းထက္ ပိုမို ထြက္ရွိမႈ အလုိက္ ပထမဆုက်ပ္ ဆယ္သိန္း၊ ဒုတိယဆု က်ပ္ခုႏွစ္သိန္း၊ တတိယဆု က်ပ္ငါးသိန္းနဲ႔ ႏွစ္သိမ့္ဆုကို က်ပ္သုံးသိန္းစီ ခ်ီးျမႇင့္မွာ ျဖစ္ပါတယ္။

အခုလို ဆန္စပါး အထြက္တိုး ၿပိဳင္ပြဲ ျပဳလုပ္ ရတာဟာ ေတာင္သူေတြရဲ႕ ဆန္စပါး အထြက္ ႏႈန္းေတြ တိုးတက္ၿပီး ၀င္ေငြ တိုးပြား လာေစဖို႔ ရည္ရြယ္တာ ျဖစ္တယ္လုိ႔ သိရပါတယ္။

Credit http://www.mrtv4.net.

0 comments:

Post a Comment